lacrifresh ocu-dry 0.3%

Какпите са предзначени за облекчаване на симптомите на хора, които страдат от умерена до тежка сухота в очите. Намаляват усещането на парене, умора, дразнене и други симптоми, който са предизвикани от външна среда като - прах, пушек, сух и горещ въздух, климатични инсталации както и след продължителна работа пред компютър, хормонален дисбаланс (менопауза) или рефрактивна хирургия. Капките осигуряват трайно облекчение. Най-хипотоничната Ocu Dry капка. Lacrifresh Ocu Dry 0.3% е подходяща при пациенти страдащи от следоперативна сухота.

 

БЕЗ КОНСЕРВАНТИ. Монодози 20 x 0.4ml

За всеки, който страда от сухи очи

 

Формулата на ocu-dry съдържа соли, които се намират в човешкото око (Cl-, Na+, Ca2+, K+, Mg2+). По тази причина тези капки са много близки до човешката сълза.

 

Lacrifresh Ocu-Dry 0.2% и 0.3% съдържат комбинация от хиалуронова киселина (0.2% и 0.3% сътветно) и глицерин. Добавянето на глицерина засилва лубри-кацията, допълвайки действието на хиалуроновата киселина.

 

Хората, които страдат от умерена до тежка сухота в очите имат намалено количество на сълзата, но не и намалено количество на солите. Съставът на сълзите им е хипертоничен. За да се поправи това неравновесие трябва да се използват хипотонични очни капки, за да получим балансирана изотонична здрава сълза.

 

 

- Колкото по-сухи са очите, толкова по-хипотонични капки за очи трябва да се използват, за да се облекчат симптомите.

- Колкото повече концентрация има на хиалуронова киселина, толкова по-голям е вискозитетът и оттам e по-дълъг и ефектът на              лубрикация на окото.